Resultaat

Resultaat

Inzicht in hoe veranderingen wel, en vaak ook niet werken. Leren dat elke ontwikkeling een eigen orde en ritme heeft. Bewust worden van hoe je daarin zelf beweegt. Zelfvertrouwen en standvastige onafhankelijkheid opbouwen. Vertrouwen op je koersgevoeligheid vanuit een innerlijk evenwicht.

Koplopers die ten behoeve van de vernieuwingsimpuls naar voren rennen om problemen en knelpunten op te lossen, lopen daarin vast. Je impact wordt vele malen groter wanneer je je terug houdt, leert thuis te komen in jezelf en van daaruit verbindingen aangaat.
Het gaat om de link naar jezelf en om het inzicht dat je eigen ontwikkeling essentieel is voor positieve ontwikkelingen in de samenleving. Het gaat om je eigen waarneming, en het waarachtig inzetten daarvan. Alles wat je kunt vrijgeven aan anderen, heeft z’n oorsprong in wat je zelf hebt geleerd.

Projecten:

De Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek
Culturele broedplaats en creatieve hotspot in historisch industrieel pand in Culemborg.
Mark van Dooren, directeur van de Gelderlandfabriek.

Resultaat
Leiderschap is zowel voor de troepen uitlopen als de groep bij elkaar houden. Een precair evenwicht dat steeds aandacht behoeft.

Mensenkind

Mensenkind
Een holistisch en interdisciplinair zorgcentrum voor (aanstaande) ouders en kinderen.
Marieke Verschelling, holistisch verloskundige, oprichter van Mensenkind.

Resultaat
Alles voor ouders en kinderen onder één dak. Begeleiding en zorg op maat, vanuit meerdere disciplines, samengebracht in een gestroomlijnde, cross functionele aanpak.

Economy Transformers

Een driejarige opleiding voor wegbereiders om met economische bedrijvigheid de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te kunnen.
Jac Hielema en Damaris Matthijssen, oprichters van de Economy Transformers Academie.

Resultaat
Verzorging van het persoonlijk proceswerk van de deelnemers.

De Bildung Academie

Een bottom-up initiatief van een team gedreven studenten en docenten, dat staat voor innovatief onderwijs, voor brede en persoonlijke vorming en voor ontwikkeling dat aansluit bij onze tijd.

Koen Wessels, auteur van “Dan Maken We Ons Onderwijs Zelf Wel
en een van de oprichters van De Bildung Academie.

Resultaat
Bildung Beraad – regelmatig georganiseerde experimenteer en onderzoeks-bijeenkomsten voor onderwijsvernieuwers, om over op hun situatie te beraadslagen.