27 maart: Bildung Beraad

Datum: 28 februari 2018 / Auteur: Inge Knoope / Geef een reactie

BILDUNG BERAAD – Van Complexiteit naar Helder Handelingsperspectief
Thema: ruimte voor initiatief in het onderwijssysteem
Je werkt of studeert in het onderwijs en je wil initiatief nemen tot vernieuwing. Jij bent aan zet, je wil iets doen. Maar je voelt je tegengehouden. Er is bijvoorbeeld geen tijd, geen toestemming of geen steun. Hoe maak je dan de ruimte voor jouw idee? Hoe ga jij om het ‘het systeem’?
Raak bekend met de innovatie van De Bildung Academie en neem ruimte om met bildungsgezinden in beraad te gaan. Samen met initiatiefkrachtige onderwijsmensen bekijk je de complexiteit van het onderwijssysteem. Welke rol speelt de docent, de student, de bestuurder, de wet en de samenleving? En hoe spelen deze krachten op elkaar in? Nog belangrijker, hoe beweeg jij je tussen al deze actoren?

Op deze avond ga je middels systemisch werk de onderwijswereld onderzoeken. Op een concrete, heel ervaring- en gevoelsgerichte manier creëren we samen een helder beeld van het onderwijssysteem waarin we ons bewegen. We identificeren belemmerende krachten en brengen kansen in kaart. Welke routes kan je inslaan? Waar liggen de mogelijkheden om jouw visie in de praktijk te brengen? Zo ontstaat handelingsperspectief, om op jouw manier actief bij te dragen aan (de hervorming van) het onderwijs.

Schrijf je in voor de eerste avond van Bildung Beraad. Er zullen meer avonden volgen. Je kan per avond bekijken of je wederom meedoet of een keertje overslaat.

Datum: Dinsdag 27 maart
Tijd: tussen 19:00 en 22:00
Locatie: Tugelaweg 85, Amsterdam
Kosten: €50 (excl. btw), 40% korting voor alumni van De Bildung Academie
Aanmelden: via deze pagina


Abonneer nu op de nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *