Agenda

Agenda

27 maart: Bildung Beraad

BILDUNG BERAAD – Van Complexiteit naar Helder Handelingsperspectief
Thema: ruimte voor initiatief in het onderwijssysteem
Je werkt of studeert in het onderwijs en je wil initiatief nemen tot vernieuwing. Jij bent aan zet, je wil iets doen. Maar je voelt je tegengehouden. Er is bijvoorbeeld geen tijd, geen toestemming of geen steun. Hoe maak je dan de ruimte voor jouw idee? Hoe ga jij om het ‘het systeem’?
Raak bekend met de innovatie van De Bildung Academie en neem ruimte om met bildungsgezinden in beraad te gaan. Samen met initiatiefkrachtige onderwijsmensen bekijk je de complexiteit van het onderwijssysteem. Welke rol speelt de docent, de student, de bestuurder, de wet en de samenleving? En hoe spelen deze krachten op elkaar in? Nog belangrijker, hoe beweeg jij je tussen al deze actoren?

Op deze avond ga je middels systemisch werk de onderwijswereld onderzoeken. Op een concrete, heel ervaring- en gevoelsgerichte manier creëren we samen een helder beeld van het onderwijssysteem waarin we ons bewegen. We identificeren belemmerende krachten en brengen kansen in kaart. Welke routes kan je inslaan? Waar liggen de mogelijkheden om jouw visie in de praktijk te brengen? Zo ontstaat handelingsperspectief, om op jouw manier actief bij te dragen aan (de hervorming van) het onderwijs.

Schrijf je in voor de eerste avond van Bildung Beraad. Er zullen meer avonden volgen. Je kan per avond bekijken of je wederom meedoet of een keertje overslaat.

Datum: Dinsdag 27 maart
Tijd: tussen 19:00 en 22:00
Locatie: Tugelaweg 85, Amsterdam
Kosten: €50 (excl. btw), 40% korting voor alumni van De Bildung Academie
Aanmelden: via deze pagina

28 maart: Systemisch Lab

Voor het werken aan duurzame uitdagingen.
In samenwerking met Martine Verweij en Lisette van de Wel

Werken aan verduurzaming van organisaties, de samenleving en individuen door te experimenteren met maatschappelijke opstellingen. Dit lab is voor iedereen die geïnteresseerd is in vragen zoals: Waarom is verduurzaming zo lastig? Welke patronen spelen hierin een rol? Waar komt de beweging vandaan? Waar is meer ruimte mogelijk?
Ervaring met het opstellingenwerk en het systemisch denken, is niet nodig. De nieuwsgierigheid staat centraal. We werken vanuit een veilige bedding, waarbij het ervaringsniveau van de deelnemers leidend is. Doe mee als je zelf een vraag hebt. Of wanneer je alleen als representant aanwezig wilt zijn.

Dit lab wordt begeleid door drie sterke, intuïtieve vrouwen, elk met een eigen stijl in het begeleiden van opstellingen en een uniek waarnemingsvermogen.

Tijd: 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 50-75 excl. BTW afhankelijk van je inkomen
Locatie: Ionastichting, Herengracht 276, 1016 BX Amsterdam
Aanmelden: verweij@greenbridges.nl

30 maart: Goede Vrijdag – Transformatiedag

Hoe roze is jouw bril?
Hoe puntig is jouw hoofd?
Welke touwtjes heb jij in handen?
Waarin voel jij je gefundeerd?

Op Goede Vrijdag is het thema de lijdensweg van Jezus Christus. Je kunt dat verhaal letterlijk nemen maar ook begrijpen als een metafoor voor de menselijke conditie. En dan gaat het soms om het verlangen naar verandering. Of zelfs naar een totale make-over van jezelf, je werk of je relatie; kortom transformatie. Je weet zelf dat het niet helpt om je omstandigheden te veranderen. Wil je wezenlijk tot iets nieuws komen, dan draait het om iets is in jezelf.

Is Goede Vrijdag niet een fantastische dag om er eens bij stil te staan hoe het eigenlijk met je is?

In deze workshop ga je na een korte toelichting over het thema ‘Goede Vrijdag’ aan de slag met een paar overzichtelijke systemische oefeningen. Daarna maken we ruimte voor opstellingen rond het thema transformatie.

Datum: vrijdag 30 maart
Tijd: van 13:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Kosten: € 50 – 75 excl. BTW per persoon afhankelijk van je inkomen.
Locatie: Het Veerhuis,

Familie opstellingen

Elke even week op de dinsdagavond in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Opstellingen over je familie, relatie, beroep en gezondheid. Samen op zoek in het landschap dat ‘mens zijn’ heet.

Van 19:30 tot 22:00 uur. Het is wel belangrijk om je even aan te melden.

Tarieven:
€ 125 voor het inbrengen van een vraag
€ 25 voor de eerste keer representeren
€ 15 voor de tweede t/m vijfde keer representeren
Gratis voor vaste representanten.

Op 29 mei is er geen bijeenkomst. Op 26 juni is de laatste keer voor de zomervakantie.

Doorgaande procesgroep stoeien met systemen

Je verlangt er naar om maatschappelijk het verschil te maken en een persoonlijke impact te hebben. Wat vraagt dat dan van jou? Hoe vind jij je eigen ‘steady’ koers in een veranderlijke wereld?
In deze procesgroep werken we met persoonlijke vragen en casuïstiek op een manier die voor alle deelnemers inzicht verschaft.

Locatie: Veerhuis te Varik
Data: 23 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni. Richtlijn voor het nieuwe seizoen vanaf september is: elke laatste vrijdag van de maand.
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Kosten: € 250 voor een strippenkaart van 5 bijeenkomsten, exclusief BTW en catering
De groepsomvang is 8 tot 12 personen. Je kan op ieder moment starten.

Verdiepingscursus met tafelopstellingen

Verdiepingscursus met tafelopstellingen voor professionals. Je bent niet per se systemisch opgeleid, maar je werkt met mensen en je wilt dieper kunnen kijken naar wat zich afspeelt in de onderstroom van het systeem van degene met wie je werkt. Je wilt de samenhangen helder krijgen en je professionele kwaliteit verbeteren.

Maximaal 4 deelnemers.
Locatie: Culemborg.
Kosten : € 400,- excl. BTW voor 5 bijeenkomsten.