Leerweg

Leerweg

School voor samen

De eerste school in Nederland die leergangen aanbiedt waarin persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke ontwikkeling hand in hand gaan.
Je kunt niet aan een betere wereld werken zonder aan jezelf te werken. Je kunt ook niet aan jezelf werken zonder aan een betere wereld te werken. Daarom zijn die twee perspectieven in onze leergangen ook met elkaar vervlochten. Leer jezelf in te zetten als instrument voor vernieuwing. De School voor Samen biedt je een veilige ruimte waarin je jezelf op een integrale wijze kunt ontwikkelen tot vernieuwer van economie en samenleving.
We bouwen aan:
– Een jaartraject leerweg Systemisch Bewustzijn voor gamechangers
– Een jaartraject specialisatie ‘Maatschappelijk Systemisch Werk’ – bijscholing voor systemisch werkers
– Een driejarige basisopleiding ‘Systemisch Bewustzijn’
In september 2020 openen we onze deuren. Tot die tijd kun je hier terecht voor maatwerk begeleiding op dit vlak: individueel of in groepsverband.
Als je wilt weten wat er nu bij jou en jouw behoeften past, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking of kom naar een van onze kennismakingsdagen.

Vraag informatie

 

Verder met de wereld

Leerweg systemisch bewustzijn

Systeemdenken is de poging om een holistische kijk te ontwikkelen op de wereld om je heen. Met systemisch bewustzijn ga je nog een stapje verder en ontwikkel je besef over hoe je zélf onderdeel bent van die wereld. Dat opent de weg om instrument te zijn in het bewerkstelligen van kwalitatief hoogstaande processen van samenwerking en verbinding.
Je bent gedreven, je werkt in diverse samenwerkingsverbanden, en je zou jezelf het liefst omschrijven als creatief en innovatief, als veranderaar van de samenleving. Je wilt aan de proceskant echt het verschil maken. Het gaat jou om opheldering en vernieuwing door samenwerking en verbinding. Bijvoorbeeld binnen jouw sociale onderneming maar ook tussen groepen, teams en/of ondernemingen. Je wilt daartoe leren systeemdenken: de onderlinge relaties zien tussen verschijnselen en mensen, onderscheid maken tussen symptomen en problemen en weten waar en hoe je moet interveniëren. Jij hebt in de gaten dat niets op zichzelf staat. Het gaat jou om een positieve beïnvloeding van sociale krachtenvelden en je wilt de dingen begrijpen in hun onderlinge samenhang. Je wilt integraal kunnen denken en werken. Je wilt zuiver handelen vanuit systeeminzicht en daarmee een succesvolle gamechanger zijn.

Klik hier voor de PDF met meer informatie over de kennismakingsdagen “Verder met de Wereld“.

Verder met jezelf

Doorgaande procesgroep met systemisch werk

Je wilt de diepte in want je zoekt nieuwe inspiratie. Je timmert met jouw impuls misschien al wat langer aan de weg maar er werkt iets niet (meer) aan. Het draait er bij jou eigenlijk altijd om, om maatschappelijk het verschil te maken. Toch kun je op de een of andere manier niet goed in de vorm komen. De resultaten vallen tegen. En een bepaalde moeilijkheid lijkt zich steeds te herhalen.

Je wilt iemand zijn die sociale dynamieken effectief kan beïnvloeden. En je bent bereid om jouw persoonlijke ontwikkeling daartoe een impuls te geven. Je weet dat je tegenwoordig niet meer aan de wereld kunt werken, zonder ook aan jezelf te werken. En dat wanneer je aan jezelf werkt, je daarmee ook altijd impact hebt op de wereld. Daarom zie jij er de relevantie van om te weten wie je in wezen bent, hoe je je eigen weg gaat en hoe je trouw blijft aan jezelf. Dat is bevrijdend voor jou. En tegelijkertijd duurzaam bevrijdend voor anderen.

Klik hier voor de PDF met meer informatie over de procesgroep “Verder met Jezelf” – verdieping over jouw eigen rol in een veranderende samenleving.

Vraag informatie